Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ігор Лікарчук про поліцію в школах: У що перетворюється наша освіта?

"У що перетворюється наша освіта?" - Ігор Лікарчук, український освітній діяч, екс-директор Українського центру оцінювання якості освіти прокоментував новину про представників Нацполіції в школах.

"ЗМІ досить активно поширюють сьогоднішню інформацію про поліцію в школах. Я подібне повідомлення сьогодні уже перепощував. Очевидно, що це не просто фейк, а якийсь намір, котрий повинен бути реалізований, як повідомляють, з 1 вересня. І з начебто достатньо благими намірами: допомагати учителям боротися з хуліганами, забезпечувати дисципліну в школах і т.д. й т.п. На мою думку, це не "благий", а божевільний намір. Він свідчить не про кризу в системі загальної середньої освіти, а про її повний крах. А може й гірше. Класики гуманної педагогіки перевертаються в трунах", - зазначив Ігор Лікарчук.

У школах з'являться патрульні поліцейські

"Невже хтось серйозно думає, що підлітків із девіантною поведінкою налякає присутність поліцейського в школі? Чи наявність у нього того знаряддя, яке називається "кийок"? Чи обіцяний короткотерміновий інструктаж поліцейських із проблем педагогіки зробить із них тих, хто замінить кваліфікованого педагога? Чи знову маємо справу з копіюванням досвіду інших країн, де є подібна практика? Можливо, було б краще завести поліцейських до Верховної Ради? Щоби тамтешні депутати вели себе адекватно, не прогулювали роботу, не хватали між ніг Прем'єр-Міністра, не натискали чужі кнопки... Може це було б кращим виховним прикладом для підлітків? Чи може тоді краще було б посадити поліцейських у кожному класі, щоб під їхнім грізним наглядом нерадиві учителі відчитували свої уроки і з почуттям виконаного обов'язку йшли пити чай чи каву? А школи обнести міцною загорожею з колючої проволоки. У першу чергу "опорні школи". У що перетворюється наша освіта?", - додав він у своєму Facebook.

"Якщо в школі немає справжнього директора і справжнього педколективу, то їм і десять поліцейських не допоможуть. А згода директора чи педколективу на постійну присутність в школі поліцейського без усіляких рейтингів свідчитиме про відсутність в цьому закладі освітньої системи взагалі. Це не школа, а так: "вокзал-базар", - доповнив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ