Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ініціативну групу не пускають на засідання по Грибовицькому сміттєзвалищу

Ініціативну групу з експертів та екологів та мешканців сіл Великі Грибовичі і Малехів не пропускають на засідання з приводу рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, яке в цей час відбувається у приміщенні інституту «Гірхімпром». Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Активісти прийшли на засідання, однак охорона Гірхімпрому відмовилася пропускати їх, посилаючись на розпорядження керівника департаменту ЖКГ Львівської міської ради Сергія Бабака.

За словами членів ініціативної групи, раніше вони були постійними учасниками таких засідань, однак все змінилося, відколи департамент ЖКГ очолив Сергій Бабак. Перше засідання за його участі просто не відбулося, оскільки, за словами того ж таки Бабака, розмова за участі активістів не була би фаховою. На наступне засідання, яке, власне, відбувається сьогодні, 16 січня, їм навіть не дозволили зайти.

Ініціативна група готує заяву в поліцію з цього приводу.

Нагадаємо, що торік у липні, за кілька місяців після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, ТзОВ «Гірхімпром» розробив першочергові заходи стабілізації ситуації на полігоні ТПВ. Проект передбачав влаштування системи дренажних водопроводів, а саме відведення підземних ґрунтових вод, та тимчасове водовідведення фільтрату з території існуючого полігону.

Крім того, планувалося здійснити стабілізацію схилів гори сміття за допомогою так званого сміттєвого каменю – спресованих відходів. Втім, через протести місцевих мешканців роботи так і не розпочалися.

Наступним кроком мала стати розробка проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. «Це займе 4-6 місяців. Потім комплексна державна будівельна експертиза в  Києві і потім, напевно, буде захист на науковій раді. В часі це займе 8-9 місяців», - розповідав Юрій Голець, тодішній керівник департаменту ЖКГ, який нині є фігурантом кримінальної справи і перебуває під домашнім арештом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ