Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інспекція Архбудконтролю визнала будівництво на Чайковського законним

Як розповів Юліан Чаплінський, головний архітектор Львова, місто не буде відкликати містобудівні умови та обмеження щодо будівництва на розі вул Стефаника та Чайковського, адже є позитивний висновок Інспекції Архбудконтролю, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Об’єкт знаходиться у приватній власності. Об’єкт подався на розгляд містобудівних умов та обмежень, маючи погоджене історико-містобудівне обґрунтування листом Мінкульту. Всі об’єкти в історичному ареалі ми виносимо на розгляд містобудівельної ради, щоб це набуло публічності і професіонали могли дійсно зробити певні висновки. Коли ми розглядали його на містобудівельній раді, то висновок був такий, аби опустити на поверх цей об’єкт, аби він став у висоту сусідніх будинків. Фактично, він мав бути останньою «пломбою» формування історичного кварталу, який не завершили формувати австрійська та польська влада до приходу радянської влади. В нас не виникало питання реконструкції, оскільки цей будинок не є пам’яткою архітектури. Він комусь подобається, комусь ні. Він був у дуже плачевному стані. В складі його були початі фундаменти гаражів, які були залиті за Польщі, польські архітектори планували в стилі функціоналізму збудувати там зовсім інший новий будинок.

Громадськість Львова вимагає перевірити законність реконструкції будинку по вул. П. Чайковського, 31

Сьогодні ми бачили нову реакцію кількох громадських організацій, яким треба було розтлумачити, яка наша позиція. Наша позиція проста – ми видали містобудівні умови після зміни в проекті. Архітектор Шеремета представляв це на містобудівельній раді. В нас не було думки про те, що хтось підробляв підпис Онищенко. По підпису, який відкликала Лілія Сергіївна, вона сказала, що не підписувала такого висновку. Це нас привело у подив. Юридичне управління подало це питання у поліцію, щоб відкрити провадження. Наразі судиться Галицька партія з забудовником.

Місто не відкликає містобудівні умови та обмеження. Інспекція Архбудконтролю провела позапланову перевірку і визнала містобудівні умови відповідними до чинного законодавства. Ми не можемо відмінювати свої містобудівні умови та обмеження, які ми видали, якщо сама Інспекція визнала їх законними.

Вважаю, що там може будуватись новий об’єм. Це нормально традиція. Звичайно, що все має бути у правовому полі. За будь-яку будову відповідає, відповідно до нашого законодавства, головний архітектор проекту і забудовник. Ми видаємо вихідні дані на проектування. Це я доніс активістам», - розповів Юліан Чаплінський, головний архітектор міста Львова.

Нагадаємо, на початку лютого на розі вул Стефаника та Чайковського почали вести підготовчі роботи. Активісти та громадськість виступили проти такої забудови, адже вважають її незаконною. В п'ятницю, 22 квітня, представники правого руху Львова знесли паркан навколо цього будівництва. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ