Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

iPhone 14 Plus проти iPhone 14 Pro Max: чи вартий Dynamic Island додаткових витрат?

Apple анонсувала серію iPhone 14 на заході у вересні 2022 року.

У лінійку входять iPhone 14, Plus, Pro та Pro Max. Вперше користувачеві не доведеться купувати найдорожчий смартфон, щоб отримати Айфон з великим екраном. В результаті багато хто задумався про відмінності між версіями Plus та Pro Max, чи варто переплачувати за ексклюзивні функції. Пропонуємо порівняти обидва пристрої, щоб зрозуміти це.

Порівняння моделі Плюс та Про Макс

Новий Про Макс — найдорожчий гаджет лінійки. Вартість моделі Plus починається від $899 за варіант зі 128 ГБ, в той час, як ціна iPhone 14 Pro Max з тим же обсягом пам'яті стартує на позначці $1099. Звідси виникає питання: чи достатньо отримує покупець, щоб виправдати додаткову вартість? Розглянемо характеристики смартфонів докладно:

  1. Дизайн. Модель Plus ідентична дизайну Айфон 13, має той самий виріз у верхній частині дисплея, подвійну основну камеру, плоскі торці та алюмінієву рамку з глянсовою задньою панеллю. Єдина візуальна відмінність полягає в тому, що «чотирнадцятка» більше. «Прошка» отримала редизайн у вигляді Dynamic Island (докладніше про це нижче). Модель пропонує технологію Always On Display, що вперше для айфонів. На відміну від стандартного «чотирнадцятого», «прошка» має рамку із нержавіючої сталі та матовою скляною задньою панеллю.
  2. Виріз для FaceID. У базових айфонах 2022 року зберігся виріз, який використовується з моменту появи iPhone X. У «прошках» з'явився овальний виріз під назвою Dynamic Island. Компанія додала софтверні «фішки» для взаємодії з «Островом». Поруч із вирізом показуються повідомлення, дії, після натискання на нього можна активувати віджет згорнутого додатка. Це значна зміна інтерфейсу iOS та приємне оновлення стандартного дизайну Айфона, який ми бачимо понад п'ять років.
  3. Обидва пристрої отримали 6,7-дюймовий екран, це OLED-панель, що підтримує TrueTone, HapticTouch і HDR. Але на відміну від версії Плюс, який пропонує постійну частоту розгортки 60 Гц, модель Про Макс може похвалитися ProMotion — динамічною частотою оновленням екрана 1–120 Гц. Пікова яскравість 2 000 ніт в Про Макс залишає версію Plus з його 1 200 ніт позаду.
  4. Продуктивність. Базова «чотирнадцятка» працює на торішньому чіпі A15 Bionic, новий Pro Max оснастили свіжим A16 Bionic. Тобто, від «прошки» користувач отримує більше потужності.
  5. Камера. Про Макс отримав велике оновлення конфігурації камер — смартфон оснащений 48-мегапіксельним основним датчиком. Завдяки збільшенню роздільної здатності, пристрій забезпечує 15-кратний цифровий і 3-кратний оптичний зум, на відміну від моделі Plus, яка обмежена 5-кратним цифровим і позбавлений оптичного зуму.

Який зі смартфонів краще

Між моделями існує багато відмінностей. Не тільки «Динамічний острів» робить новий Про Макс більш сучасним. На стороні пристрою Always On Display, камера на 48 Мп, частота оновлення 120 Гц та потужніший процесор.

«Прошка» призначена для тих, хто хоче отримати максимум від використання смартфона. Чи варто це додаткових 200 доларів? Якщо вам необхідні всі «фішки» Про Макс, відповідь буде позитивною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ