Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін схвалив проєкт розпорядження щодо впровадження в Україні 5G

11 листопада на засіданні Кабінету Міністрів України Уряд ухвалив проєкт розпорядження "Про затвердження плану заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління". Про це повідомили 12 листопада у пресслужбі Держспецзв’язку.
Фото ілюстративне

Проект розпорядження було погоджено з Міністерством цифрової трансформації, Міністерством оборони, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством юстиції, Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення та НКРЗІ.

Результатом виконання цього плану заходів має стати надання виключно в конкурентний спосіб права на користування радіочастотним ресурсом України із використанням радіотехнологій системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління шляхом проведення тендера.

"Сьогодні Уряд ухвалив документ, над яким Держспецзв’язку працювало кілька років. Ухвалення цього документу дозволить розпочати процес впровадження радіотехнології 5G. Це надасть кожному користувачу набагато більшу швидкість передачі даних та значно ширший спектр сервісів для потреб освіти, промислової автоматизації, електронної медицини, зв’язку, безпілотного транспорту тощо", - прокоментував рішення Кабміну Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ