Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кількість охочих навчатися на технічних спеціальностях у ЛНУ зросла у чотири рази

З 2018 року кількість охочих навчатися на факультеті електроніки та комп’ютерних наук в Львівському національному університеті імені Івана Франка зросла в чотири рази. Такого результату вдалося досягнути за активної співпраці університету з міжнародною IT-компанією GlobalLogic.

Якщо в 2018 році на факультет електроніки та комп’ютерних технологій Львівського університету було подано 1191 заяву, то в 2021 році цей показник зріс на 316% і становив 4960. Цього року на навчання на факультеті зарахували 364 абітурієнтів, що на 154% більше, ніж у 2018 році. 

У 2019 році освітню програму (ОП) "Фізична та біомедична електроніка" переглянули через низький попит серед вступників. Так утворилася оновлена та осучаснена програма "Сенсорні та діагностичні електронні системи". Вклад у її розробку зробив консультант GlobalLogic Анатолій Шупарський. Як куратор він організовував та консультував зустрічі профільних фахівців і викладачів університету, на яких було оновлено загальний уклад програми, переглянуто заплановані предмети і години відповідно до ринкових реалій. 

Анатолій допомогав з пошуком менторів, проводив заохочувальні лекції, а також консультував концепти навчальних програм факультету з метою цілісного покриття потреб ринку і суспільства. Трансформація дала свій результат. Згідно з даними ЛНУ, у 2018 році на освітню програму було подано 117 заяв, а зараховано 25 абітурієнтів. У 2021 році кількість поданих заяв зросла на 131,6% — до 271. На навчання зарахували 56 абітурієнтів. 

“Вища освіта в Україні — це потужний механізм для розвитку IT-галузі. Однак будь-який механізм все одно потрібно розвивати й змінювати. Сподіваюся, що вклад IT-спеціалістів в українську технічну освіту покращить рівень підготовки студентів та сприятиме кращій зацікавленості майбутніх інженерів у професії”, — прокоментував консультант GlobalLogic, лід ОП “Сенсорні та діагностичні електронні системи” Анатолій Шупарський. 

“ЛНУ імені Івана Франка прагне створити комфортні умови для професійного зростання майбутніх інженерів. Завдяки співпраці з GlobalLogic ми можемо залучити в освітній процес інновації та модернізувати освітні програми”, — додав декан факультету електроніки та комп'ютерних технологій Юрій Фургала. 

Перша освітня програма, до розвитку якої долучилася компанія GlobalLogic, — "Інформаційні системи і технології". Її розробка стартувала "з нуля" у 2016 році. У 2017 році відбувся перший набір. Також компанія зробила вклад в оновлення ОП "Електроніка та комп'ютерні системи". Вона успішно стартувала у 2021 році. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ