Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Кіста перетворилася на гнійну ґулю: у Львові прооперували 12-річну дівчину

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Доброякісне утворення на шиї, що довго не давало про себе знати і проявилося вже серйозними ускладненнями в юному віці, успішно діагностували та видалили львівські хірурги лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Рік тому в юної львів’янки Вікторії Якимів вперше проявилася патологія, яка сформувалася в неї ще в утробі матері. На шиї дівчинки з’явився набряк і водночас почало боліти горло. Мама Віки звернулася до лікарів, доньці призначили лікування, біль та набряклість минули. Однак рік потому недуга повернулася. Та цього разу на шиї дитини утворилась ще й ґуля, яка почала гноїтися.

Сім’я Вікторії звернулася за допомогою до спеціалістів лікарні святого Миколая. Лікарі запідозрили в дівчинки гнійник. Він був завбільшки 2,5 см і розташовувався трохи вище під‘язикової кістки.

Лікарі прооперували утворення та вивели звідти всю рідину. Однак з часом нагноєння знову з’явилося і його знову треба було забирати. Тоді спеціалісти запідозрили в дівчинки доброякісне утворення – серединну кісту шиї. Це вроджена патологія, яка формується на 6-7 тижні вагітності. УЗД підтвердило попередній діагноз. Встановити його раніше завадили ускладнення. Позаяк кількість гнійної рідини була настільки велика, що розгледіти всередині пухлину було практично неможливо.

Єдиний метод лікування серединної кісти шиї – це операція з видалення. Доброякісне утворення розташовувалося у Вікторії біля під‘язикової кістки. Тож, аби повністю забрати пухлину й у майбутньому запобігти її рецидивам, спеціалісти мусили видалити й частину кістки.

Втручання минуло успішно. Зараз Вікторія почувається добре. Дівчинка вже вдома і може ходити до школи та повернутися до своїх улюблених уроків англійської мови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ