Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КНДР скасувала зустріч з Південною Кореєю через США

У КНДР ухвалили рішення скасувати зустріч на високому рівні з Південною Кореєю, бо вони проводять військові навчання разом з США, - Громадське.

Представники КНДР назвали спільні військові навчання США та Південної Кореї провокацією на тлі зміцнілих між корейських відносин.

Зустріч мала відбутись 16 травня на демілітаризованій зоні у Пханмунджомі між двома Кореями, там де пройшли переговори лідера КНДР Кім Чен Ина і президента Південної Кореї Мун Чже Іна 27 квітня.

Нагадаємо, 27 квітня глава КНДР Кім Чен Ин зустрівся з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном у демілітарізованій зоні.

Кім Чен Ин назвав зустріч «моментом початку нової історії ери і світу». Зустріч стала третьою після закінчення війни в Кореї, проте обидва попередніх саміти відбувалися в Пхеньяні. 

Очікується, що на саміті 27 квітня можуть підписати договір, що формально покладе край Корейській війні, що тривала 1950-1953-го року. 

Основною темою переговорів буде намір КНДР відмовитися від ядерних випробувань. Цей саміт також передує історичній зустрічі Кім Чен Ина та Трампа, заплановану на червень. 

Раніше Кім Чен Ин заявляв, що Північна Корея готова піти на ядерне роззброєння, якщо США і Південна Корея візьмуть умови Пхеньяну і створять «атмосферу спокою і стабільності». Трамп привітав рішення КНДР припинити ядерні випробування.

Організація Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (CTBTO) запропонувала КНДР підписати договір про заборону ядерних випробувань і стати членом організації.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ