Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колишньому голові ЛОДА висунули звинувачення

1/2
Прокурорка Львівщини Ірина Діденко підписала повідомлення про підозру ексочільнику ЛОДА. Звинувачення полягає у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (понад 7млн збитків). Про це Діденко повідомила на своїй Facebook-сторінці.

За версією слідства: минулоріч посадовець видав розпорядження, яким передав у власність товариству земельну ділянку площею понад 15 га, розташовану за межами населеного пункту с. Стрілки на території Бібрської міської ради Перемишлянського району Львівської області для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення за ціною 7 231 071 грн.

Разом з цим, на цій ділянці насправді розміщується проточне озеро понад 9 га та прибережна захисна смуга, які, відповідно до чинного законодавства, не підлягають відчуженню з державної власності.

"Водночас, готуємо позов до суду щодо повернення землі та озера у власність держави", - зазначили Ірина Діденко.

Як випливає з розпорядження, опублікованого на сайті ЛОДА, мова йде про Маркіяна Мальського, який  в 2019 році очолював Львівську обласну державну адміністрацію.

Нагадаємо, що також ексголова Львівської ОДА Олег Синютка свого часу розпорядився надати ТзОВ "Узлісся" дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою біля с.Стрілки що на Перемишлянщині.

Документом надано товариству з обмеженої відповідальністю "Узлісся" дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок на місцевості загальною площею 15,4412 га (договір оренди земельної ділянки зареєстровано 31 травня 2007 р. за № 04:07:457:00000076), що розташовані за межами населеного пункту на території Стрілківської сільської ради Перемишлянського району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ