Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Конкурс на посаду керівника театру ім. Лесі Українки – подробиці детективу

Сьогодні, 3 серпня, у Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки мало відбутися відкрите засідання комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантної посади художнього керівника.
Фото - zik.ua

О 15.15 на сцену вийшов Володимир Сироїд, голова конкурсної комісії, і розповів присутнім, чому не вдалося вчасно розпочати конкурс.  

Виявляється, вранці під час останніх приготувань до конкурсу з’явився новий затверджений список кандидатів на вакантну посаду художнього керівника. При цьому розбірливо пояснити, хто його затвердив, Володимир Сироїд не зміг. Представникам ЗМІ і громадськості список не показали.  

«Розходження у списку прізвищ складають близько десяти осіб. Тобто, перелік кандидатів збільшився на 8 чи 9 людей. Я не розумію, звідки взявся цей документ і хто це зробив. Для мене цей конкурс втрачає повний сенс. Я вважаю це елементарною підставою», – зазначив Володимир Сироїд.

Далі втрутився якийсь російськомовний чоловік з вимогою негайно викликати міліцію та провести розслідування. На його звинувачення дуже різко відреагували актори театру та сам Володимир Сироїд. Відтак, зчинився балаган, люди намагалися перекричати одне одного.

Актори намагалися переконати членів конкурсної комісії таки провести  конкурс, опираючись на перший список.

Згодом Ірина Магдиш, начальник управління культури Львівської міської ради, зачитала список претендентів (приблизно 20 осіб) на вакантну посаду. Серед них був вже колишній художній керівник театру ім. Лесі Українки Олексій Коломійцев. Однак більшість із кандидатів (із тих, хто прийшов) за таких обставин відмовились брати участь у конкурсному відборі.

Конкурс перенесли на невизначений термін.

Тетяна Яценко.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ