Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КВУ назвав союзників Слуги Народу в Раді

Комітет виборців проаналізував голосування фракцій та груп ВР за прийняті закони у Раді IX скликання. Всього за період серпня-листопада було прийнято 72 закони. Про це проінформували у прес-службі КВУ.

В середньому за кожен із них голосували 288 народних депутатів. При цьому за 29 законів народні депутати проголосували конституційною більшістю. Рекордною стала підтримка закону щодо скасування недоторканності народних депутатів – 373 ʺзаʺ.

Серед фракцій і груп ВР найчастіше голосували ʺзаʺ прийняті закони народні депутати ʺСлуги Народуʺ. В середньому кожен із прийнятих законів підтримували 228 депутатів фракції або 91% від її складу, що є найвищим показником.

Однак варто відзначити, що народні депутати СН не завжди надавали достатню кількість голосів ʺзаʺ для того, щоб закон було прийнято. В результаті підтримку їм надавали депутати інших фракцій та груп. Так, із 72 законів 21 не був би прийнятий, якби враховувалися лише голоси ʺзаʺ фракції ʺСлуга Народуʺ. Тобто, за ці закони голосувало менше, аніж 226 народних депутатів від СН. Таким чином, 30% законів не були б прийняті, якби рахувалися голоси ʺзаʺ лише Слуги Народу.

Крім ʺСлуги Народуʺ найчастіше за прийняті закони голосували депутати ʺГолосуʺ. В середньому за кожен прийнятий закон віддавали голоси 57% депутатів фракції. Показники підтримки прийнятих законів з боку інших фракцій та груп є такими: в середньому ʺзаʺ голосували 43% депутатів ʺЄСʺ, 40% - позафракційних, 37% - групи ʺЗа майбутнєʺ, 34% - ʺБатьківщиниʺ.

Найнижча підтримки прийнятих законів у ʺОпозиційної платформи – За життяʺ. В середньому ʺзаʺ голосували лише 16% депутатів фракції. При цьому за 32 закони не проголосував жоден депутат ОПЗЖ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ