Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщину відвідала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен

До Львівської області прибула почесна делегація з Нідерландів на чолі з Міністеркою оборони Кайсою Оллонгрен та директором з озброєння Міністерства оборони Яном Віллемом Хартманом. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА

Почесні гості спільно з керівництвом Львівської ОВА відвідали Марсове поле, де вшанували пам’ять українських військових, що загинули в російсько-українській війни та поклали квіти до могили нідерландського кадета, загиблого у Другій світовій війні.

В межах візиту до нашої області пані міністерка завітала також до центру протезування та реабілітації Superhumans Center, який уже понад рік надає різного спектра медичні послуги для цивільних та військових, які постраждали через російську агресію. 

Кількість людей, яким потрібне якісне протезування та реабілітація в Україні зростає. В 2025 році за підтримки уряду Франції відкривається «Superhumans Одеса». А вже у 2026 році таку клініку планують відкрити у Дніпрі за підтримки уряду Нідерландів.

Довідково:

Станом на червень 2024 року Нідерланди надали Україні військову допомогу, яка охоплює значне фінансування, надання військової техніки та навчання наших оборонців. Лише у квітні Україні виділили 1 мільярд євро додаткової військової допомоги.

Нідерланди, разом з іншими країнами, що мають у своєму розпорядженні ЗРК Patriot, хочуть найближчим часом зібрати та передати Україні цей комплекс. Нідерланди мають намір передати Україні перші винищувачі F-16 у другій половині 2024 року.

1 березня 2024 року між Україною та Нідерландами укладено угоду про гарантії безпеки Україні, яка визначає пріоритетні сфери двосторонньої безпекової співпраці у військовій і невійськовій сферах, зокрема в політичній, фінансовій, гуманітарній та у сфері реформ. Документ підписав Президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Угода набуває чинності з моменту підписання та діє протягом 10 років із можливістю продовження. Нідерланди стали сьомою країною, яка підписала безпекову угоду з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ