Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівське сміття може помандрувати до Польщі

Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні, 19 січня, під час брифінгу розповів, що мери міст-партнерів Львова готові допомогти із вирішенням питання сміття. Повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як пояснив Андрій Садовий, сьогоднішнє рішення сесії, яка рекомендувала визначити на території Львова п'ять ділянок для перевантажувальних станцій і придбати обладнання для брикетування відходів, дасть можливість підготовлювати львівське сміття для тривалих і безпечних подорожей.

«Брикетування дає можливість транспортувати сміття на дуже довгі дистанції безпечно, адже це герметична упаковка, тобто вона не створює жодних проблем, нема запаху, і такі відходи достатньо довго можуть знаходитись чи в транспорті, чи на інших полігонах. Ми обладнаємо ці приміщення відеокамерами, щоб усі бачили, що це безпечно і жодних побічних ефектів тут немає. Попередні угоди з підприємствами на прийом брикетованого сміття ми маємо», – сказав Андрій Садовий.

На запитання, чи означає це, що сміття зі Львова вестимуть закордон, він відповів, що не виключено, якщо не буде іншого виходу.

«Я вчора говорив з нашими містами-партнерами, очікую від них відповідь. У нас в Польщі 10 міст-партнерів. Всі погоджувались допомогти. Якщо в Україні нам ніхто руку допомоги не хоче протягнути, то будемо возити за кордон», - сказав Садовий.

Однак він не пояснив механізму, у який саме спосіб львівське сміття будуть перевозити закордон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ