Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські комуністи зберегли вірність георгіївській стрічці

Голова Антифашистського комітету Львівщини Олександр Калинюк, голова Львівської обласної організації ветеранів України Тимофій Махоньок та кілька членів львівського осередку КПУ сьогодні, 9 травня, поклали квіти до меморіалу на Марсовому полі, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Калинюк був одягнутий в червону куртку з символікою КПУ, на всіх присутніх були георгіївські стрічки.

Тимофій Махоньок у розмові із журналістами зазначив, що з розумінням ставиться до обмеження щодо проведення масових заходів 9 травня у Львові. 

«Я говорив з головою ОДА. Вона запевнила, що влада вжила заходів, щоб не було конфліктів… Я з розумінням поставився до того, адже губернатор сама була стурбована тим, щоб нічого не було. Ми сказали, що ніколи і нічого не провокували, і якщо йдемо на такі заходи, то без зброї та бажання битися. Лише просто покласти квіти на могили воїнів, яких знали», – сказав він.

Ветерани разом з комуністами перед тим поклали квіти до Монумента Слави на Стрийській, а також до могил на Марсовому полі, а далі. вланес, і вирушили на Пагорб Слави на вул. Пасічній.

Як повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події, на Пагорбі Слави Калинюк, Махоньок та ще кілька осіб поклали квіти до могили Невідомого Солдата.

Тимофій Махоньок вже вкотре висловив претензії до міської влади, яка не доглядає за солдатським меморіалом і розповів, хто там похований.

Олександр Калинюк зазначив, що цього року комуністи вирішили не розгортати на Пагорбі Слави червоний прапор, оскільки їх попередили про можливі провокації. Відтак, аби не псувати свято (і задля власної ж безпеки) від прапорів вирішили відмовитися. Однак георгіївські стрічки вони все ж начепили.

На запитання журналістів, чому він це зробив, Калинюк відповів, що з цим символом воював його дід. На запитання, чи не вважає він стрічку символом сепаратистів, які збивають українські вертольоти і вбивають військовий, той відповів, що ні, бо «це символ перемоги».

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ