Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські шахтарі далі страйкують: з ними - Парасюк

Шахтарі ДП "Львіввугілля"далі страйкують, зокрема, сьогодні, 13 січня, станом на 15:00 їх зібралось понад 100 осіб у с. Сопошині Жовківського району Львівської області. Гірники разом із нардепом Володимиром Парасюком ходять пішохідним переход, чим перекривають рух транспорту. Про це сьогодні, 13 січня, в коментарі для Гал-інфо повідомив шахтар Мар’ян Макогін.

Акція протесту розпочалась о 13:00.

«Ми систематично пропускаємо машини.  На місці є поліція», - сказав Мар’ян Макогін.

За його словами, на місці присутні депутати Червоноградської міської ради та Володимир Парасюк. Жоден із чиновників Львівської ОДА до них поки не приїхав.

 «Основні наші вимоги – це виплата заборгованих зарплат за листопад та грудень, підвищення зарплат, скорочення адміністративного персоналу на шахтах, бо від них користі нуль, а також звільнення в.о. директора ДП "Львіввугілля"   Андрія Дяченка та  головного бухгалтера  ДП "Львіввугілля" Тараса Бабія», - зазначив гірник.

Нагадаємо,  вчора, 12 січня, гірники до 17.00 перекривали дорогу Львів – Рава-Руська із вимогою виплатити їм зарплати за листопад та грудень.

Хвиля шахтарських страйків розпочалась 2 січня.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка вчора, 12 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради заявив, що у цій справі варто шукати «засланих козачків», які підбурюють людей на протести.

"Все це - включно із зупинкою роботи шахт - спрямовано на знищення ДП «Львіввугілля»", - сказав Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ