Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський драмтеатр став академічним

Львівський драмтеатр ім. Лесі Українки отримав статус академічного. Про це повідомили на офіційній сторінці театру.

«Ми щасливі повідомити Вам, що відтепер повна назва нашого театру звучить так – Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки! Зусиллями всіх наших працівників та працівниць, партнерів, колег, друзів та прихильників ми отримали цей довгоочікуваний статус», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на початку року Львівська ОДА звернулася до міністра культури Євгена Нищука з проханням надати театру статусу академічного. Відповідне клопотання скерувала також львівська міська рада.

Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки, відомий раніше як театр ПрикВО, розташований на вулиці Городоцькій, 36, в історичній будівлі. Початково це був «Католицький дім», зведений 1911 року за храмом святої Анни за проектом архітекторів І. Кендзерського та А. Опольського. У міжвоєння тут деякий час функціонував Малий міський театр, де ставилися камерні штуки. Після війни тут працював театр музичної комедії. Але за кілька років Львів втратив свою оперетку. 1946 року був створений Прикарпатський військовий округ (ПриКВО), в пвдпорядкуванн якого і опинився театр. Згодом був переданий громаді Львова, то ж зараз це міський драматичний театр. В нинішньому вигляді створений у 2008 році. На базі театру навчається 5 акторський курс Львівського національного університету імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ