Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

«Львіввугілля» заплатить банкрутуючій фірмі з орбіти Королевської 70 мільйонів

ДП «Львіввугілля» 18 квітня замовило ПАТ «Львівська Вугільна Компанія» послуги збагачення вугілля на 69,69 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Цьогоріч перероблять 1,01 млн тонн рядового вугілля по 69 грн./т.

У 2015 році послуга коштувала 57 грн./т, а в 2014 році – 45 грн./т.

Нещодавно ДП «Красноармійськвугілля» замовило збагачення дещо дешевше – по 65 грн./т.

Натомість очікувана вартість збагачення у ДП «Дзержинськвугілля» була вдвічі вищою і становила 147 грн./т, але той тендер відмінили.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо «Львівська вугільна компанія» – єдине збагачувальне підприємство в Західній Україні.

Більше половини його акцій належать ТОВ «Вантажно-транспортне управління», ТОВ «Іфорас» і «АСП Трейд Груп». Усі вони зареєстровані в окупованому бойовиками Луганську і відносяться до сфери впливу нардепа від «Опозиційного блоку», екс-міністра соцполітики Наталії Королевської.

Кінцевим бенефіціаром компанії значиться Наталія Чікаєва з Києва, яка раніше була прописана в Луганську.

«Наші гроші.Львів» повідомляють, що восени 2015 року щодо «Львівської вугільної компанії» порушили справу про банкрутство.

Згідно з ухвалою госпсуду Львівської області від 14 березня цього року, одним із кредиторів, які заявили свої кредиторські вимоги (на 144 млн грн.) до «Львівської вугільної компанії», є ТОВ «Новіком», власником та керівником якого є згадана Наталія Чікаєва.

Крім того, вона є пов’язана з одним з акціонерів компанії, а саме ТОВ «АСП Трейд груп», оскільки була представником згаданої фірми на загальних зборах акціонерів «Львівської вугільної компанії», які відбулися у квітні минулого року. Також Чікаєва пов’язана з ТОВ «Вантажно-транспортне управління» – ще одного акціонера «Львівської вугільної компанії».

Одночасно Чікаєва є власницею ТОВ «Вугілля трейд», з яким у «Львівської вугільної компанії» існували господарські відносини. В ухвалі суду також повідомляється, що податківці неодноразово встановлювали факт фіктивності правочинів, вчинених між «Львівською вугільною компанією» та «Новіком» і «Вугілля трейд».

У кінці березня суд не визнав кредиторські вимоги «Новіком» до «Львівської вугільної компанії» на суму майже 144 млн грн.

Водночас у березні госпсудом також відкрито провадження у справі за позовом прокуратури Львівської області про визнання нечинними рішень про приватизацію та оцінку цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Центральна збагачувальна фабрика «Червоноградська». У цьому позові прокуратура стверджує, що приватизація комплексу та створення ВАТ «Львівська вугільна компанія» відбулися з істотними порушеннями чинного законодавства.

Наші гроші.Львів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ