Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Любомир Босаневич наполягає на збереженні автентичної бруківки на вулиці Степана Бандери

Ініціативною групою мешканців та депутатів Львівської міської ради організували громадські слухання щодо нового облаштування вулиці Степана Бандери у Львові. Захід відбувся у приміщенні навчального корпусу № 1 Національного університету «Львівська політехніка».

«На слуханнях Львівське комунальне підприємство «Інститут міста» представило презентацію, на яку було витрачено 80 тисяч євро. Не проект, не проектно-кошторисну документацію, а саме презентацію. У ній пропонується замінити автентичну бруківку ХХ століття на асфальтне покриття. Розробники наполягали, що асфальт безшумний», ‒ розповів депутат міської ради від УКРОПу Любомир Босаневич.

За його словами, громада відкинула сумнівні напрацювання львівських урбаністів. Так, учасники зібрання вирішили, що необхідно повторно провести фаховий аналіз вулиці Бандери із залученням наукових і проектних інститутів.

«Перекриття вулиці Бандери, на ділянці біля костелу Ольги та Єлизавети, могло б обернулися на катастрофу для мешканців житлових вулиць Тобілевича та Федьковича. Адже на громадських слуханнях не було представлено схему об’їзду на час ремонтних робіт. Також розробники презентації не уточнили ширину тротуарів, наявність газонів. Крім того, в презентації не врахована безпека студентів, адже на вулиці Бандери знаходиться один із найбільших вишів України – Національний університет «Львівська політехніка», а водії на асфальтному покритті збільшуватимуть швидкість.

Головний висновок громадських слухань – містяни не поділяють «європейсько-урбаністичних» віянь, а хочуть збереження історичного обличчя міста», – наголосив Любомир Босаневич. По завершенню громадських слухань мешканці створили робочу групу з контролю щодо ремонту вулиці Степана Бандери, до якої увійшов і укропівець Любомир Босаневич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ