Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Максим Козицький: як Львівщина стає безбар'єрною для населення

Максим Козицький, голова Львівської ОВА, розповів про досягнення Львівщини в напрямі впровадження інклюзії та безбар’єрності в різних життєвих сферах.

Фото: Depositphotos

Сьогодні Львівщина приймає конференцію «Безбар’єрна Україна». Відтак Максим Козицький розповів про стан ситуації із доступністю та інклюзивністю в області для населення.

• На базі одного з медзакладів нещодавно відкрили перший Всеукраїнський Superhumans Center. Тут усі, хто постраждав через напад росії, безплатно отримують протезування, лікування, психологічну допомогу і реабілітацію від найкращих українських та іноземних лікарів.

• Залізничні вокзали у Трускавці, Моршині, Дрогобичі, Стрию, Самборі, а також станції Підзамче, Мостиська -2, Броди та Сянки облаштовані, враховуючи потреби людей з інвалідністю – це і зали очікування, і каси, і місця для паркування.

• У п’яти зі семи районів нашої області на маршрутах курсують автобуси, які пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю.

• Для понад двох тисяч дітей у загальноосвітніх школах та більше ніж тисячі дітей у дитсадках Львівщини організували інклюзивне навчання.

• Закупили низку спеціалізованих «школяриків» для громад області й закупимо ще – щоб усі діти мали рівний доступ до освіти.

• На Львівщині з’являється все більше сенсорних кімнат, спеціальних ліфтів, пандусів, звукових сигналізаторів, в окремих музеях є тактильні експозиції, частина вистав супроводжується аудіальним перекладом, найважливіші брифінги у Львівській ОВА відбуваються з перекладом на жестову мову.

"Наша мета – щоб у кожному місті й селі нашої області усі легко могли потрапити, куди хочуть: у навчальні заклади, транспорт, держструктури, медзаклади, заклади культури та відпочинку. Щоб людей брали на роботу, базуючись виключно на їхніх вміннях та знаннях", – зазначив Козицький.

Зі слів очільника ЛОВА, установи й суспільство вцілому мають "зробити все для того, щоб воїни, які отримали травми, захищаючи Україну, й цивільні, які постраждали через армію держави-терористки, знали й бачили на практиці, що всі їхні права дотримуються. А також права кожної людини, яка живе в Україні".

"Ми свідомі, що є ще багато роботи. І для Львівської ОВА дуже важливо на всіх етапах співпрацювати та чути думку тих, для кого ми це робимо. Бо лише в синергії буде якісний результат",  додав він.

Під час конференції також підписали Декларацію про підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, створену за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської. 

"Працюємо над тим, щоб, відповідно до стратегії, зробити Львівщину областю рівних можливостей для усіх людей. Закликаю громади долучатись до реалізації безбар’єрності конкретними кроками й рішеннями. Можете розраховувати на підтримку Львівської ОВА", – сказав Максим Козицький.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ