Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Малі міста Львівщини отримають додаткові кошти від уряду

Малі міста Львівщини отримають додаткові кошти від уряду. Про це Гал-інфо повідомили в Офісі реформ у Львівському РВ АМУ.

Двадцять одне місто і селище Львівської області отримає додаткові кошти від уряду на здійснення заходів соціально-економічного розвитку. Загалом по Україні на це Кабінет Міністрів спрямував 1,4 млрд грн. З проханням про виділення цих коштів до уряду зверталася Асоціація міст України.

З-поміж міст Львівщини найбільше отримають Новояворівськ (24895,295), Стебник (16569,227), Винники (13900,963) та Миколаїв (12485,116).

Підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Так, готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і направила Уряду пропозиції щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ. Прем’єр-міністр України В.Гройсман, у відповідь на неодноразові запити АМУ, у виступі на Дні Діалогу з владою 18 червня під час XV Українського муніципального форуму та на нараді з головами малих міст 24 червня висловлював позицію про необхідність підтримки малих міст та селищ.

4 липня АМУ зверталася до Уряду з проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ. І уряд дослухався до пропозиції Асоціації міст України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ