Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Майдан та війна зробили українців злопам'ятними, - Віктор Небоженко

Сьогодні, 21 листопада Україна відзначає п'яту річницю початку Євромайдану та Революції Гідності. З цього приводу Гал-інфо поспілкувалося з політологом Віктором Небоженком.
Віктор Небоженко

«Всі прекрасно знають, що Майдан програв владі і Кремлю по всіх статтях. Але люди дуже сильно змінилися. Українці стали злопам'ятними. Це їх нова риса. До цього українці переживали, мучились, плакали. А тепер, окрім всього, стали злопам'ятними. Це повязано з тим, що одразу після Майдану почалась війна і тепер немає жодного містечка та великого міста, де б на кладовищі не спочивали Герої. Це дуже важливо і люди це пам'ятають», - сказав Віктор Небоженко.

З його слів, головне досягнення Майдану в тому, що українці стали свідомішими. Вони зрозуміли: якщо зібратися разом, то все вийде.

На думку експерта, революція дуже сильно програла, адже на хвилі Майдану та Революції Гідності прийшли люди більш підлі, ніж ті, що були раніше. Більше того стало зрозуміло, що Майдан повторювати не можна.

«Зараз влада сильніша та хитріша, люди не справляються, лідерів нема. І найгірше, що вперше з 2014 року в українців 1 млн одиниць зброї на руках. Стояти на холоді і слухати дурні промови підлих політиків вони не будуть».

Також Віктор Небоженко зазначив, що саме завдяки війні українці відвернулися від Росії.

«Війна відділила Україну від Росії на період тривалістю в два покоління. Майдан тут ні до чого. Він не був проти Януковича чи Путіна. Він був спалахом національної солідарності. Це було просто чудово. Весь світ нам заздрив. А потім все це пішло по вітру. Люди захопили владу і займаються корупцією. Соромно, коли після революції наступає такий неблагополучний, страшний період. Суперечливість оцінки Майдану полягає в тому, що після нього стало гірше, але Майдан в цьому не винен. Всі національні сили пішли тільки на підйом Революції, а не все інше сил не вистачило», - зазначив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ