Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Майно Одеського нафтопереробного заводу та ТОВ «Енергія і газ Україна» конфісковано

У п’ятницю, 21 липня, Апеляційний суд Одеської області відмовив у відкритті апеляційного провадження за апеляційними скаргами представників ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», ТОВ «Енергія і газ Україна» та представника безпосередньо Сергія Курченка. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області.

Таким чином 21.07.2017 набуло законної сили рішення Суворовського районного суду м. Одеси про спеціальну конфіскацію на користь держави всього майна Одеського нафтопереробного заводу та товариства з обмеженою відповідальністю. 

За рішенням суду на користь держави конфісковано нежитлові виробничі приміщення та адміністративні будівлі загальною площею понад 38 тисяч квадратних метрів, а також земельні ділянки площею 77 гектарів та установки для забезпечення діяльності заводу.

Орієнтовна вартість конфіскованого майна складає понад 200 млн доларів США чи більш ніж 5 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, унаслідок злочинних оборудок із понад 800 тис тонн нафтопродуктів до державного бюджету України не надійшло понад 2,1 млрд грн. 

У травні 2017 року прокуратурою Одеської області погоджено та направлено повідомлення про підозру колишньому голові спостережної ради групи компаній Сергію Курченку у створенні злочинної організації, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом та інших злочинах. Підозрюваного оголошено у розшук.

На теперішній час у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 19 осіб. Серед них також колишні керівники ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали судозаходи до морських портів з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ