Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Добрян категорчно проти будь-якого сміттєпереробного комплексу

Львівська обласна адміністрація надала земельну ділянку біля села Добряни Миколаївського району для можливості облаштування там переробного комплексу твердих побутових відходів. Минулого тижня відбулося комісійне обстеження цієї ділянки. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Виїжджала туди комісія з представниками обласної адміністрації. Ми її оглянули. З коментарів мешканців знаємо, що ця земельна ділянка належить Миколаївському цементному заводу. Тому є питання про можливість використання цієї ділянки, оскільки вона знаходиться в оренді юридичної особи. Це по-перше. По-друге – місцеві мешканці категорично проти розташування там будь-якого сміттєпереробного комплексу. Тому на сьогодні ситуація є такою: ми цю земельну ділянку оглянули, та чи буде можливість її використовувати - це під великим питанням», - розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак.

Нагадаємо, земельна ділянка знаходиться за 28 кілометрів від Львова. Загальна площа землі 100 га, за категорією – це землі промислового призначення вапнякового характеру і не придатні для сільськогосподарського використання.

Садовий сам обрав ділянку у Яворівському районі, - Гройсман

Також додамо, що спершу Львівська ОДА надала Львову ділянку для сміттєпереробного комплексу в Яворівському району. Зокрема, що під час візиту до Львова наприкінці січня цього року голова Уряду України Володимир Гройсман повідомив, що новий полігон ТПВ для Львова розташують на території колишнього підприємства «Сірка» у Яворівському районі Львівської області. Розпорядженням голови ОДА Олега Синютки ділянку передали ЛКП «Збиранка». Втім, створена міським головою Львова Андрієм Садовим експертна група на чолі з академіком Ігорем Юхновським після вивчення території зробила висновок про непридатність ділянки для розміщення як полігону, так і сміттєпереробного заводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ