Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Мільйони на дороги підуть у болото: тендери не розпочались, а ремонти мають завершити в жовтні

На ремонт доріг Львівщини «Укравтодор» виділив додатково 30 млн грн. – 25,9 млн грн. виділили на дороги державного значення і ще 4,5 млн грн. виділили на дороги місцевого значення. Тепер сума, яка передбачена на ці роботи, становить майже 180 млн грн. Ремонт доріг планують завершити до жовтня, однак по окремих ділянках результати тендерів будуть відомі лише у вересні. Про це сьогодні, 15 серпня, на засіданні постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської облради повідомив начальник Служби автодоріг у Львівській області Микола Гнатів.

Також постановою Кабміну передбачено виділення Львівській області 330 млн грн на погашення заборгованості перед підрядниками за роботи, виконані у 2012 році.

Він повідомив, що за ці виділені 180 млн грн мають намір відремонтувати окремі ділянки доріг Київ–Чоп, Львів–Радехів–Луцьк, Грушів–Немирів, Львів–Тернопіль, Броди–Червоноград.

Гнатів пообіцяв, що ремонтні роботи на дорогах Львівщині завершать до жовтня.

Однак, голова депутатської комісії Михайло Задорожний не вірить у те, що  до жовтня встигнуть відремонтувати дороги Львівської області. Він повідомив, що по окремих ділянках тендери закінчаться лише у вересні і не раніше жовтня виконавці приступлять до ремонту доріг.

«Лоти будуть відкриті 12 і 19 вересня. Як можна завершити ремонт у жовтні, коли у жовтні він тільки розпочинатиметься? Там вже треба дорожнє покриття готувати до зими, через 2-3 місяці будуть перші приморозки. Цього року мільйони знову закопають у болото», – заявив Задорожний.

Член комісії, депутат Зиновій Карпінський зазначив, що проблема є ще й у казначействі.

Заступник начальника Львівського казначейства заявив, що 44 млн грн на ремонти доріг вже освоєно, а всього виділено 109 млн грн. Лише на 14 млн грн подали платіжних доручень.

Фото - ye.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ