Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Між Львовом та Запоріжжям відбувся телеміст з нагоди Дня Соборності України

Завтра, 22 січня, в Україні відзначають День Соборності України. Цьогоріч минає 103-тя річниця від підписання Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди між двома містами України (Львів-Запоріжжя) організували телеміст.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Телеміст відбувся під гаслом «Ми – це Україна». Його мета – показати, що попри відстань у тисячі кілометрів, кожен куток України – це одна держава, яку об’єднує велична історія й прагнення досягати високих результатів задля її розвитку.  

«Повсякчас відсутність єдності приводила до руїни, хаосу, або навіть втрати державності. Не так давно ми зуміли розвернути вектор розвитку нашої держави у напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції. А починаючи з 2014 року спільним фронтом даємо відсіч російським агресорам. Вже стає традицією проведення таких телемостів з різними регіонами України. Спілкування – це те, чого нам бракувало протягом перших років проголошення Незалежності і те, чого особливо хочеться в умовах карантинних обмежень. В переддень свята маємо приємність говорити про соборність не лише в контексті історичних подій, але і про актуальність міжрегіонального співробітництва наших областей», - голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«У середині 17 століття в Запорізькій області завдяки Богданові Хмельницькому почалося відновлення України, як незалежної країни. А вже у 19 столітті саме Львівщина стала зародком сучасної української нації, коли, наприклад, такі знакові постаті, як Михайло Грушевський, сформували поняття громадянськості. Кожен регіон України унікальний, перш за все, людьми, які у той чи інший історичний період працювали, або ж навіть боролися за свою ідентичність», -  голова Запорізької ОДА Олександр Старух.  

У межах онлайн-діалогу Львівська ОДА та Запорізька ОДА презентували відеоролики про перспективи своїх регіонів та найбільш розвинені галузі.

Серед переваг Львівської області виокремили: неймовірну архітектуру, історичні пам’ятки, віднесені до світової спадщини ЮНЕСКО, розвиток IT-галузі, сприятливе географічне розташування для інвестиційних потоків. Львівщина серед лідерів за показниками туристичних потоків. Окрім цього, регіон відіграє важливу роль у підготовці військовослужбовців під час навчань на Яворівському полігоні.

До переваг Запорізької області належить: розвинена транспортна інфраструктура, найпотужніший в Україні енергетичний комплекс, сучасна промисловість, сприятливий бізнес-клімат. Область є одним з найбільших виробників сільськогосподарської продукції. Водночас Запоріжжя - це славетна козацька історія.

У межах телемосту обговорили також спільність областей в історичному контексті та можливості двосторонньої економічної співпраці. В галузях освіти та культури Львівська та Запорізька області мають намір організувати обмін школярами, яких запрошують з екскурсіями відвідати регіони і тим самим, посилити свої знання з історії та культури України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ