Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Кримінал

«Миротворець» оприлюднив переписку Санжаревського із засудженим за сепаратизм

Учора, 16 січня, центр «Миротворець» на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук опублікував переписку артиста балету Львівського театру опери та балету ім. С. Крушельницької Миколи Санжаревського із координатором львівського АнтиМайдану, який підписувався як Микита Ковальов.

Також «Миротворець» обіцяє, що скоро вони викладуть додаткову інформацію про діяльність артиста балету, адже в архівах Ukrainian Cyber Alliance знайшлися додаткові подробиці, які вказують на те, що Санжаревський був активним учасником «АнтиМайдану» з лютого 2014 року.

Фото опубліковане на ФБ центру
Фото опубліковане на ФБ центру "Миротворець".
Фото з блогу Олени Добровольської на сайті Еnigma.
Фото з блогу Олени Добровольської на сайті Еnigma.
1/2

Варто нагадати, що справжнє ім’я Микити Ковальова - Володимир Черевко. Як повідомило видання zaxid.net, він був львівським підприємцем, який займався комп'ютерним обладнанням. Влітку 2017 року Черевко був засуджений на три роки умовно саме за створення і модерування сторінки «Антимайдан Львів» у російській соціальній мережі Вконтакті.

Експертиза довела, що дописи на сторінці, яку адміністрував Черевко були антиукраїнськими та містили заклики до зміни територіальних меж України, а також розпалювання міжнаціональну ворожнечу.

Черевко адміністрував сторінку з 2014 року і до 2017 року.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, СБУ проводять досудове розслідування. Учора, 16 січня, оперативники Cлужби безпеки України у Львівській області провели обшук в помешканні Миколи Санжаревського.

СБУ провело установлені слідчі дії у його помешканні відповідно до раніше відкритого кримінального провадження - за статтею 258-3 КК України: сприяння діяльності терористичній організації.

1/1

Додамо, що сьогодні, 17 січня, СБУ повідомила про те, що співробітники Служби безпеки України у Львівській області припинили діяльність адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах.

Оперативники спецслужби встановили, що модератор розміщував в Інтернеті матеріали із закликами до зміни меж території України та висловлювався на підтримку терористичних організацій «Л/ДНР».

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання проросійського пропагандиста правоохоронці, у рамках раніше відкритого СБ України провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України, виявили техніку та носії інформації, які будуть передані на експертизу.

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, у 2015 році Миколі Санжаревському було винесено застереження з приводу його сумнівної діяльності у соцмережах.

Також нагадаємо, що журналіст Олена Добровольська у своєму блозі на сайті «Еnigma», розповіла про те, що Микола Санжаревський у 2014 році підтримував терористів на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ