Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Київщині відбудують 5 будинків у межах проєкту з покращення житлових умов ВПО

Разом із командою Мінреінтеграції Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук з робочим візитом відвідала місто Ірпінь та село Горенка Київської області.

Як повідомляють на сайті міністерства, там здійснюється відбудова зруйнованих внаслідок бойових дій будинків. Один будинок в Ірпені побудують з нуля. Інші чотири, два в Ірпені та два в Горенці, – капітально відремонтують.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Уряду Німеччини за сприяння Мінреінтеграції. Фінансовий партнер – німецький державний банк KfW. Менеджер проєкту – Міжнародна організація з міграції (МОМ).

Ірина Верещук разом із представниками Київської ОВА, місцевої влади, KfW та МОМ оглянули пошкоджені будинки й поспілкувались із мешканцями. Водночас обговорили деталі будівництва і графік його реалізації.

Віцепрем’єрка також взяла участь у місцевих громадських слуханнях. На них мешканці цих будинків мали змогу отримати відповіді щодо подробиць, пов’язаних із будівництвом.

Метою робочої поїздки, серед іншого, було налагодження комунікації між МОМ і громадянами, які мали квартири у зруйнованому будинку і відповідно отримають їх у новобудові, задля подальшої співпраці.

Також відбулась окрема нарада між представниками Мінреінтеграції, МОМ та місцевих органів влади, на якій обговорили конкретні кроки для реалізації кожного з проєктів у Київській області. А також проблемні питання, що потребують вирішення перед початком будівництва.

Зокрема, акцентували увагу на питаннях розмінування і збереження муралу Бенксі на стіні одного з будинків у Горенці.

«Я дякую всім, хто працює над реалізацією цих проєктів. Маємо якомога швидше дати людям дах над головою», – наголосила Ірина Верещук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ