Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розпочався форум, присвячений психосоціальним послугам

Всіх зацікавлених запрошують долучитись онлайн.
Фото: Львівська ОВА

Форум є важливою платформою для об’єднання представників влади, надавачів психосоціальних послуг та партнерів з різних секторів для спільного розгляду стратегічних питань у сфері психосоціальної допомоги. 

На панельних дискусіях обговорюють психосоціальні послуги з метою знаходження ефективних шляхів розв'язання проблем, що виникають, та пропонують презентації рішень.

Перша панель форуму присвячена впровадженню нових психосоціальних послуг і координації процесу, як це впливає на ветеранів, їх родини, ВПО та інші категорії. Всіх охочих запрошують долучитися онлайн українською, або англійською мовою за посиланням.

В першій панелі форуму, зокрема, бере участь начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Модераторка цієї панелі – голова правління ГО «Простір можливостей» та координаторка Коаліції ветеранських просторів Оксана Коляда. Також учасниками є ключові особи управління соціального супроводу військовослужбовців та локальних урядів:

  • Ірина Верещук – Віце-прем’єр-міністр України, Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

  • Уляна Токарєва – заступник Міністра соціальної політики України.

  • Ярослав Калініченко – начальник Управління соціального супроводу військовослужбовців ГУМПЗ ГШ.

  • Наталія Калмикова – заступник Міністра оборони України.

  • Оксана Сивак – заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції.

  • Андрій Садовий – міський голова Львова.

«Я тут, щоб засвідчити вам пошану та шану. Два роки тому в лютому ви були лідерами, які взяли на себе тягар відповідальності. Сотні тисяч людей, жінок, дітей, осіб з інвалідністю, людей похилого віку, всі ті, хто потребував прихистку, отримали його на Львівщині. Сотні тисяч доль і сердець на вокзалі. Я тоді дивилась відео і бачила намагання волонтерів, обласної, міської влади всіх нагодувати, обігріти, обійняти. І я думала, «як вони впораються?». А ви впорались і весь свій досвід перекували в проєкти і програми, рішення, закони і постанови, та все, що зараз формує нашу політику щодо внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та членів їх сімей. Хочу ще раз вам за це подякувати», – наголосила Ірина Верещук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ