Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині сотня атовців заснувала бізнес, а решті пропонують зарплату 1 800 грн

З початку року фахівці Центрів зайнятості на Львівщині надавали соціальні послуги 2 149 військовослужбовцям, котрі брали участь в АТО. Із них 2 025 отримали статус безробітного, 1 871 призначена виплата фінансової допомоги. Загалом вдалося забезпечити місцем праці на постійній основі 359 бійців, 203 залучити до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 218 охопити професійним навчанням. Про це повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

«Серед працевлаштованих армійців 116 отримали одноразову виплату допомоги з безробіття та організували власний бізнес у різних галузях економіки, – розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Завдяки службі зайнятості вчорашні учасники збройного конфлікту тепер вирощують зелену цибулю, малину, смородину, полуницю, розводять курей чи свиней, організовують гру у страйкбол, реалізовують канцелярські або дитячі товари, ремонтують взуття та ін. Одне слово, самостійно господарюють і розгортають започатковану справу».

Станом на 30.04.2016 року допомоги у пошуку прийнятного місця праці потребували 1 374 учасники АТО. Їхнє працевлаштування ускладнене через відсутність на ринку праці вакансій з високим рівнем заробітної плати. Адже працедавці пропонують роботу з винагородою, середній розмір якої становить 1 800 грн, тоді як, перебуваючи на Донеччині чи Луганщині, бійці отримували втричі більше.

Завдяки налагодженій співпраці з волонтерськими та громадськими організаціями та задля успішної адаптації до звичного ритму життя атовці у період безробіття мають змогу отримати у центрах зайнятості професійну та психологічну підтримку, проконсультуватися у психотерапевта, взяти участь у різних заходах, націлених на подолання посттравматичного синдрому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ