Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відпочиватимуть понад 1 300 учнів та педагогів зі Східної та Південної України

Як повідомили Гал-інфо у відділі автоматизованої обробки інформації та комунікативної діяльності у сфері освіти, у рамках акції «Схід-Захід разом» на Львівщині відпочиватимуть понад 1 300 учнів та педагогів зі Східної та Південної України.

Департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації з метою поглиблення взаєморозуміння, посилення партнерських зв’язків між шкільними, педагогічним колективами, з учнівською молоддю, мешканцями західних і східних областей України, покращення виховання на духовних, культурних, етнічних традиціях українського народу, за безпосереднім сприянням керівництва облдержадміністрації та обласної ради вжито заходів щодо організації Всеукраїнської акції «Схід-Захід разом» («Святкуємо Різдво разом»).

Буде організовано під час Різдвяних свят прийом учнів і працівників освіти зі східних, південних, центральних областей України, а саме: Луганської, Донецької (мм. Маріуполь, Рубіжне, Добропіль, Волноваха, Сєверодонецьк, Новоайдар, Константинівка, Краматорськ), Харківської, Запорізької, Черкаської, Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Одеської, а також з Києва та Черкас. Відвідають Львівщину понад 1 300 учнів та педагогів.

Протягом багатьох років тісні партнерські стосунки пов’язують школи Львівщини та навчальні заклади з інших областей України, звідки і приїхали учні. Під час проведення вищеназваної акції учні шкіл проживали в основному у галицьких родинах , туристсько-краєзнавчих центрах

Важливу християнську місію в організації прийому дітей зі східних, південних, центральних областей України на Львівщині здійснюють місцеві органи управління освітою, навчальні заклади спільно із духовенством Церков та громадськістю.

Під час перебування на Львівщині гості прилучаться до українських різдвяних традицій в Галичині, поглиблять знання з державної мови, будуть учасниками Святої вечері, розучитимуть колядки, щедрівки, різдвяні вітання, відвідають святкові богослужіння та Божественні Літургії у храмах області, зустрінуться з настоятелями храмів та монастирів.

Будуть організовані офіційні прийоми та зустрічі з представниками районних та міських органів місцевого самоврядування.

Учнівські делегації ознайомляться з історією, культурою нашого краю, побувають у музеях м. Львова та Львівщини, на екскурсіях у Львові. Для наших гостей відбудуться екскурсії в Олеський замок, Золотою Підковою Галичини (Золочівський, Підгірцівський замки), у музеї-заповідники Розточчя, Тустань. Учасники акції переглянуть театралізовані дійства вертепів, різдвяних концертів ,фестивалі дитячої творчості, новорічні вистави «Різдвяний вертеп», свят Великої коляди.

У Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини м. Львова організовані вистави, виставки, різдвяні концерти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ