Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Рівненщині депутати зарахували замок до безгосподарного майна

Замок у м. Корець Рівненської області депутати міської ради зарахували до безгосподарного майна.
фото - rivne.travel

Про це інформує Район.Рівне.

Відповідне рішення прийняли депутати міської ради під час засідання 27 січня.

Таке рішення прийняли, керуючись висновком тимчасової комісії з інвентаризації приміщень будівель, які перебувають у комунальній власності Корецької міської ради та виявлення безгосподарських об'єктів, які розташовані на території громади. 

У 1386 році князь Федір Острозький спорудив на цьому місці дерев'яний замок. Пізніше  у XVI ст.  волинський воєвода Богуш Корецький обклав замок  кам'яними мурами.

Ці мури склали основу пізньобарокової резиденції, побудованої в стилі palazzo in fortezza (палац у фортеці). Такі архітектурні рішення поєднували оборонні риси (рови, перебудовані вежі), що лишилися у спадок від середньовічних замків, зі світським характером будівель.

Нова Корецька резиденція мала в'їзну браму з годинниковою вежею. До неї вів чотирьохарочний кам'яний міст, який спорудили над глибоким ровом, що колись захищав підступи до мурів замку. Квадратна вежа складалася з трьох ярусів, в одному з яких були куранти.

Замковий комплекс у Корці складався з трьох крил та одноповерхового палацу, що не мав аналогів на Волині. Він містив вестибюль та високу залу для балів, освітлену високими - від підлоги до стелі - вікнами (портфенетрами).

У 1832 році в замку відбулась пожежа, яка охопила всю будівлю. В наш час від Корецького  замкового комплексу залишилася лише надбрамна вежа та залишки двоповерхових будівель,  які до неї примикають.

Наразі загальна площа замку становить 1510 метрів квадратних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ