Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На те, щоб направити кораблі до Керченської протоки, Захід не піде, - Фесенко

На те, щоб направити кораблі до Керченської протоки, Захід не піде. Про це заявив Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

Україна докладає значних зусиль на дипломатичному рівні, щоб наші західні союзники якомога швидше зробили подальші і, головне, практичніші кроки. Варіанти пропонуються найрізноманітніші.

У середу, 5 грудня, МЗС України розповсюдив заяву до держав-підписантів Будапештського меморандуму із закликом зібратися на термінові консультації "з метою забезпечення повного дотримання зобов'язань і негайного припинення агресії Росії проти України".

А раніше президент Петро Порошенко закликав країни-члени НАТО збільшити присутність своїх кораблів у Чорному морі як стримуючого фактора для Росії. 

Однак експерти серйозно сумніваються, що Захід прислухається до закликів України і піде на кроки, які Кремль може розцінити як прямий силовий тиск.

"На те, щоб направити кораблі до Керченської протоки, Захід не піде. Це занадто великий ризик прямого військового зіткнення з Росією. Тому, хотілося б нам цього чи ні, але прямої військової підтримки подібного роду не буде", – зазначає політолог Володимир Фесенко.

"Думаю, Євросоюз, найімовірніше, обмежиться продовженням санкцій, які були введені ще 2014 року. Плюс ще можуть бути персональні санкції проти людей, які причетні до цього інциденту. І все. Більше ніяких практичних заходів або дій вжито не буде", – вважає політолог Володимир Фесенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ