Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАБУ почало розслідування щодо Кононенка

Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження за заявою міністра економіки Айвараса Абромавичуса про участь у корупційних схемах народного депутата Ігоря Кононенка. Про намір зареєструвати провадження заявив заступник голови НАБУ Гізо Углава, пише Новое время.

Як зазначив Гізо Углава, публічної заяви міністра цілком достатньо для відкриття кримінального провадження.

"Ми прямо зараз, сьогодні, реєструємо кримінальне провадження по цій справі. Публічної заяви міністра для цього цілком достатньо. І починаємо розслідування", - сказав Углава.

При цьому він не зміг сказати, яке покарання загрожує Кононенку в разі доведення його вини.

Станом на 15:11 на сайті НАБУ з'явилося повідомлення про те, що Бюро вже зареєструвало відповідне кримінальне провадження. 

"У середу, 3 лютого, детективи Національного антикорупційного бюро України розпочали перевірку фактів, озвучених Міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абрамавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції БПП Ігоря Кононенка та деяких інших народних депутатів", - зазначається у повідомленні.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за статтею 364 (ч.2) Кримінального кодексу України "Зловживання владою або службовим становищем".

Абрамовичуса буде найближчим часом запрошено до НАБУ для допиту як свідка.

Як відомо, у середу, 3 лютого, міністр економіки Айварас Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства. Кононенко ці звинувачення заперечує.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ