Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наші дослідження показували, що Садовий переможе в першому турі, – Олексій Антипович

«Об’єднання «Самопоміч» оприлюднило дані паралельного підрахунку голосів за протоколами з мокрими печатками на виборах у місті Львові. Відповідно до 93,16% опрацьованих протоколів, на виборах мера Львова перемагає Андрія Садовий з результатом 50,88%. Оскільки озвучені дані розбігаються з даними екзит-полів, які в неділю увечері давали Андрію Садовому менше як 49% і прогнозували другий тур, «Гал-інфо» звернулося по коментар до львівського соціолога Олексія Антиповича.

На його думку, різницю між результатами екзит-полів та даними підрахунку голосів можна пояснити похибкою, яку давали соціологічні групі під час проведення екзит-полу.

«Похибка може пояснювати різницю між результатами підрахунку та даними екзит-полів. Адже в дослідженнях, які ми проводили по місту Львову, ми очікували, що Садовий переможе в першому турі, й така ймовірність була дуже високою. Те, що може бути другий тур, для мене особисто, як для соціолога, було досить несподівано», – зазначив Олексій Антипович.  

Він додав, що виборець Андрія Садового на загал був розслабленим, натомість виборець «Свободи» дуже мобілізованим та мотивованим.

«Оскільки явка була дещо меншою, ніж на виборах 2010 року у Львові, та дещо нижчою, ніж ми фіксували під час попередніх соціологічних досліджень, то було зрозуміло, що виборець Садового просто частково не дійшов до виборчих дільниць з огляду на меншу актуальність, з огляду на те, що Садовий «і так переможе» – лунала така теза. Натомість виборець «Свободи» дуже мобілізований, дуже мотивований, тому й «Свобода», й Руслан Кошулинський отримали непогані показники», – резюмував соціолог. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ