Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Найбільш забрудненим на Львівщині є Добротвір

Найбільш забрудненим на Львівщині є смт Добротвір, де розташоване ВП «Добротвірська теплова електрична станція» ПАТ «ДТЕК «Західенерго» (Добротвірська ТЕС). Також забрудненим є Сокальський район. Про це сьогодні, 5 вересня, під час прес-конфренції повідомила заступник директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Ганна Башта.

«Незадовільний стан атмосферного повітря населених пунктів Львівської області обумовлений недотриманням підприємствами технологічного режиму експлуатації пилогазоочисного устаткування, невиконанням у встановлені терміни заходів щодо зниження обсягів викидів до нормативного рівня; низькими темпами впровадження сучасних технологій очищення викидів; відсутністю ефективного очищення викидів підприємств від газоподібних домішок», - розповіла Ганна Башта.

За її словами, як і в попередні роки, основний вклад в забруднення атмосферного повітря здійснюють підприємства енергетики, вугільної промисловості, з виробництва цементу та будівельних матеріалів, а також підприємства по видобуванню, транспортуванню і зберіганню природного газу.

Довідка департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА

За даними статзвітності Добротвірської ТЕС станом на 01.08.2013р. з 2009 року виконано 5 заходів повітряноохоронних заходів, а саме:

- встановлено батарейні емульгатори ІІ покоління на котлах ТП-10 ст. ст. №№7-10;

- встановлено сучасні засоби вимірювання кисню для контролю оптимального надлишку повітря в зоні горіння на котлах ТП-10 ст. ст. 6-11.

Вищевказані заходи  дали змогу зменшити викиди сірчистого ангідриду на 2,4 тис. тонн, викидів речовин у вигляді суспендованих твердих частинок на 6,4 тис. тонн, зменшення викидів оксиду азоту на 3% та було залучено 26 млн. 486 тис. грн. (всього зменшено викидів на 8 тис. 800 тонн, залучено 35 млн. 84 тис. грн. коштів підприємства).

Проте за даними статзвітності по формі 2 ТП (повітря) викиди забруднюючих речовин по Добротвірській ТЕС з врахування зміни потужностей виробництва викиди залишаються на одному рівні.

Збільшення викидів у 2012р. на 1 тис. 566 тонн порівняно з 2011р. зумовлено збільшенням виробництва електроенергії та збільшенням кількості спаленого електростанцією вугілля.

Добротвірська ТЕС є виробником електричної енергії, яка транспортується в загальну електричну мережу України, а також теплової енергії, яка йде на потреби  смт. Добротвір Кам’янка-Бузького району Львівської області.

Встановлена електрична потужність Добротвірської ТЕС  становить 600 МВт, теплова потужність по гарячій воді - 48 Гкал/год. На Добротвірській ТЕС знаходяться в експлуатації 8 котлів (станційні котли №№5-12).

Котли введені в експлуатацію в 50-60 роках минулого століття. Щодо реконструкції Добротвірської ТЕС були передбачені програми з вирішення ряду повітряноохоронних заходів, а також з очищенням димових газів від оксиду сірки і високоефективної очистки від золи – електрофільтрами.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ