Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАЗК запропонувало спростити фінансову звітність політичних партій

Як повідомили у прес-службі НАЗК, 17 лютого в приміщенні Національного агентства було презентовано представникам політичних сил проєкт оновленої форми Звіту політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.
Фото: НАЗК

Цей документ є першим кроком до впровадження електронного звітування для політичних партій та для підвищення ефективності громадського моніторингу, прозорості фінансування партій та ефективності контролю у цій сфері.

Як зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков: ʺМи хочемо, щоб подання звіту до Єдиного державного реєстру звітності політичних партій було зручним та простим, як для політичних партій, так і громадського контролюʺ.

Серед головних новацій документа – скорочена форма Звіту, що дозволить уникати нагромадження інформації однакового змісту.

За словами керівника Департаменту з питань запобігання політичній корупції Ганни Чорнуцької, перспективним напрямом роботи Національного агентства є запровадження спрощених та зрозумілих вимог до звітування про діяльність партій. Крім того, нові методи та підходи до проведення перевірок звітів партій та оперативне надання роз’яснень зміцнить взаємодію Національного агентства з політичними партіями.

Нова форма Звіту політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру має бути затверджена до 16 квітня, а Єдиний державний реєстр звітності політичних партій запущено в роботу до 16 липня 2020 року.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, понад 280 тис. грн виділено у 2020 році на фінансування політичних партій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ