Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Негайно забрати ліцензії в російських банків. Вони фінансують зброю, диверсантів і сепаратистів, – Соскін

Негайно забрати ліцензії у російських банків, що працюють в Україні. Вони виводять кошти з України, беруть участь в обвалі гривні, за їх сприяння фінансуються зброя для російської армії, диверсійні центри, так звані мітинги на Сході тощо. На війні як на війні. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політолог, економіст, директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

«Російські банки займають в Україні 13-15% банківського ринку і постійно займаються тим, що дестабілізують фінансову ситуацію в Україні. Вони є потужними конвертаційними центрами, які вимивають вільно конвертовану валюту від нас. Екс-глава Нацбанку Соркін давав їм у якості рефінансування гривню під 7,5%, потім вони цю гривню через підставні структури виводили на міжбанк, переводили в долари  і євро і виводили закордон. А потім звідки зброя, диверсійні центри, підтримка цих так званих мітингів на Сході, спецоперації, захоплення приміщень? Звичайно, що все це робиться через російські банки. Інакше і бути не може, вони всі контрольовані з боку путінської бригади, ФСБ, ГРУ і таке інше. Треба лохом бути, щоб цього не розуміти», – каже Соскін.

Експерт заявив, що всі ці речі Соркін робив свідомо, і так само, свідомо чи несвідомо, чинить і нинішній глава Нацбанку Степан Кубів, але йому треба цьому покласти край.

Соскін вважає малоймовірною раптову диверсію російських банків у вигляді обвалу всієї банківської системи, оскільки їх частка в банківському секторі надто мала для цього. Але повзуча диверсія триває і триватиме надалі.

«Якби вони захопили, як планували, до третини нашої банківської сфери, тоді вони могли би дестабілізувати ситуацію одномоментно. Та їх мало, вони не досягли цієї критичної точки. Проте, все одно проводять латентну диверсію, яка не менш небезпечна, ніж раптова. Тому, потрібно відкинути зайві сентимм6ентми і забирати ліцензії в російських банків. Ми з цією країною в стані війни», – наголосив він.

На думку експерта, звільнення Соркіна з почади радника глави НБУ – позитивний момент. Проте, за два тижні перебування на посаді він цілком міг «сховати кінці», щоб уникнути притягнення до відповідальності з боку Генпрокуратури. Втім, зауважив Соскін, «представники ефесбешної п’ятої колони» в керівництві Нацбанку таки залишилися.

Фото - politdengi.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ