Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незаконно вилучили землі НААН України: у Львові будуть судити ексголову Грядівської сільради

Незаконно вилучили землі НААН України – у Львові судитимуть експосадовця сільради та двох землевпорядників

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови та двох сертифікованих-інженерів землевпорядників. Їх обвинувачують у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб та службовому підробленні (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2, 3 ст. 15 ч. 1, 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, обвинувачені відчужили майже 22 га землі Інституту біології тварин НААН України на користь третіх осіб.

Під час розробки землеустрою щодо зміни меж села, фігуранти безпідставно збільшили його площу, включивши туди землі державної власності, які перебувають у постійному користуванні інституту.

Після чого землевпорядники розробили технічну документацію щодо поділу цієї ділянки на менші частини і на підставі рішень сільської ради, на якому головував підозрюваний як сільський голова, незаконно роздали ці ділянки у приватну власність понад 200 громадянам. Серед тих, хто незаконно отримав такі землі, є також родичі та близькі обвинувачених.

Таким чином діями обвинувачених державі завдано збитків на понад 69 млн грн.

Окрім цього, фігуранти за аналогічною схемою намагались незаконно відчужити ще близько 20 га землі.

За клопотанням прокурора на ділянки накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Як вже повідомляло Гал-інфо, мова йде про ексголову Грядівської сільради Михайла Василину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ