Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нове керівництво країни доведе Україну до вимушеного прийняття миру на умовах РФ, - Климпуш-Цинцадзе

Нове керівництво країни доведе Україну до того, що вона змушена буде прийняти мир на умовах Російської Федерації, а не на умовах міжнародної спільноти і міжнародного права.

Про це в ток-шоу "Ехо України" заявила народний депутат фракції "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає Прямий.

"Це працює пастка Кремля, яку Кремль розставив для нового президента. Тому що у Кремлі узалежнили початок діалогу напряму в "нормандському форматі" при особистій зустрічі всіх лідерів чотирьох країн-членів "нормандського формату" від кількох складових. Одна з цих складових – це ця славнозвісна формула чи то Путіна, чи то Штайнмаєра, яку Україна погодила. А інша частина цих передумов полягала якраз в розведенні у трьох місцях військ", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що Росія просто відчула, що Україна готова йти на поступки, тому тепер буде додавати і додавати всяких завдань, поки нарешті нове керівництво України не зрозуміє, що це взагалі нескінченний процес.

"І в результаті нове керівництво країни доведе Україну до того, що вона змушена буде прийняти мир на умовах Російської Федерації, а не на умовах міжнародної спільноти і міжнародного права... Я думаю, що тут є й інша частина цього процесу. Мені здається, що Кремль у такий спосіб… До речі, сьогодні представники Кремля вже зробили свої заяви і сказали: "нас же там нет", а ми маємо якийсь певний вплив цих представників так званих республік, але ви маєте з ними напряму вирішити щодо цього дзеркального відведення військ. І це ще одна з тих речей, якій ми протидіяли протягом останніх п’яти років. Бо ми відмовлялися категорично вести діалог з так званими ось цими представниками цих незаконних утворень", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила, що ці угрупування на окупованій частині України були створені Російською Федерацією і самі не приймають ніяких рішень, а повністю керуються з Москви.

"А зараз іде цей поштовх до України, що, мовляв, навіть для того, щоб зустрітися з "великим Путіним", ви маєте зробити свою домашню роботу і налагодити ось цей діалог з нібито самостійними гравцями", - завершила Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, співголова парламентської фракції партії "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко заявила, що розведення військ на лінії зіткнення на Донбасі відновлює "сіру зону", до якої потрапляють українські населені пункти.

6 жовтня по всій Україні люди вийшли на віче проти "формули Штайнмаєра".

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ