Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Новий «Шовковий шлях» може стати альтернативою транзиту через РФ

Новий «Шовковий шлях» може стати альтернативою транзиту через РФ, - Мінінфраструктури.

Оприлюднення Указу Президента Російської Федерації, яким запроваджуються додаткові обмеження щодо транзиту українських товарів через територію Росії стало підставою для розгляду варіант використання нового "Шовкового шляху" в обхід РФ як альтернативного маршруту доставки українських товарів. Про це 5 липня 2016 року повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«З альтернативних маршрутів, у нас поки варіант Шовкового шляху, є варіант використання маршруту через інші транзитні держави в обхід РФ. Безумовно, це зробить собівартість нашої продукції дорожче, але це реалії нашого ринку», - зазначив Володимир Омелян.

Одночасно з тим, Міністр ще раз зауважив на тому, що наразі цей Указ не діє.

«Ми наразі бачимо тільки Указ Президента Російської Федерації, який був опублікований неочікувано, навіть для самих російських чиновників. У випадку, якщо російська сторона перейде від пустих погроз до реальних дій, ми одразу вживатимемо необхідних дій у відповідь. І з нашого боку рішення буде запроваджено вже наступної доби після початку дії цього Указу», - наголосив Володимир Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ