Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Об'єднані громади отримають мільярд грн на інфраструктурні проекти

Сьогодні, 21 червня, комісія при Мінрегіоні розгляне ще 143 заявки від об’єднаних громад на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації цих проектів становить більше 100 млн грн. Про це повідомив директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Сергій Шаршов. Повідомила прес-служба Мінрегіону.

За його інформацією, загалом до Мінрегіону надійшло вже 539 проектних заявок від 105 об’єднаних громад. Загальна сума реалізації цих проектів складає близько 530 млн грн (~53 % загального розміру субвенції).

На цей час комісією вже погоджено 385 проектних заявок більше ніж на 416 млн грн (41,6 %).

11 заявок відправлено на доопрацювання.

Найкраща ситуація у Вінницькій (подано заявок на 100 % передбаченої суми субвенції), Закарпатській (100 %), Миколаївській (100 %), Сумській (99,9 %), Луганській (98,7 %), Дніпропетровській (92,2 %), Херсонській (82,7 %) та Чернівецькій (76,4 %) областях.

Жодної заявки не подали об’єднані громади Київської та Рівненської областей. Від громад Івано-Франківській області надійшло заявок лише на 16,6 % передбаченої суми субвенції.

Як повідомлялося, об’єднані громади вже можуть починати реалізацію інфраструктурних проектів за підтримки держави.

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ