Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Очільник Львіської ОВА прокоментував розслідування журналістів щодо ремонту дороги до готелю Зіновія Козицького

Голова Львівської ОВА Максим Козицький витратив з бюджету 25 мільйонів гривень на дорогу в курортному селищі Східниця до готелю, який побудував його батько бізнесмен.

Таку інформацію було опубліковано виданням ngl.media у матеріалі.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький прокоментував матеріал розслідування:

"Дуже дякую журналістам за історію і за стільки приділеної уваги та часу (пів року) щодо дороги, яка проходить поруч з оздоровчим комплексом, співвласником якого є львівський бізнесмен Зіновій Козицький", - зазначив Максим Козицький.

Як повідомив повідомив голова ЛОВА, Реконструкцію дороги розпочали у 2021 році, а підготовчі роботи до будівництва оздоровчого комплексу – лише у травні 2022 року. Будівництво дороги профінансували і виконали у 2021-2023 роках, а Зіновій Козицький став власником ТОВ «ВЕСТ ЕНЕРДЖІ» (співзасновник ТОВ «Нормаз плаза», яке здійснює будівництво оздоровчого комплексу) лише у травні 2024 року. Це все чіткі факти, підтверджені документами.

"Хочу підкреслити кілька моментів:

1. Замовником робіт від самого початку була Східницька селищна рада. Роботи мали провести у відповідь на те, що мешканці вулиці Гірської у Східниці скаржилися на неналежне дорожнє покриття, це також мало забезпечити доїзд до хутора Гута. Як приклад, навіть автомобілі швидкої допомоги не могли доїхати на виклик до мешканців.
Львівська обласна державна адміністрація виділила кошти як субвенцію місцевому бюджету.
2. У 2021-2023 рр. (саме про ці роки йде мова у публікації), окрім дороги в Східниці за рахунок коштів державного дорожнього фонду та коштів обласного бюджету виконували роботи на 56 комунальних дорогах. Комунальна дорога у Східниці була лише однією з кількох десятків.
3. У Зіновія Козицького справді є десятки різноманітних промислових об’єктів в усіх районах області. Якщо опиратися на логіку журналістів, виходить, що всі дороги, які будували та реконструювали за моєї каденції як голови ЛОДА (4,5 роки), можна трактувати як такі, що ведуть до його бізнесу?
4. Матеріал не ексклюзивний. Про цю дорогу вже неодноразово писала низка місцевих медіа та різних телеграм-каналів ще пів року тому", - зазначив Козицький.

  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ