Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Черненко пояснив, чому він не голосування за закон про місцеві вибори

Чому я утримався під час голосування за закон про місцеві вибори. Це не демарш і не поза. Проста відповідь - тому що послідовний. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Олександр Черненко.

«Не секрет, що я був співавтором альтенативного законопроекту, що не був підтриманий. Після цього я допускав, що підтримаю прийнятий за основу законопроект, вважаючи його «меншим злом», порівняно з діючим законом Януковича-Лукаш.

Але в ході підготовки до другого читання у ньому з'явилася норма про імперативний мандат і можливості відкликання депутатів місцевих рад. І ключова роль у цьому відкликанні належить не виборцям, а саме партії.

Якщо забити в Google слова «черненко» та «імперативний мандат» - то можна отримати десятки публікацій, де я категорично виступаю проти цієї норми, як антидемократичної. І це останніх років 10.

Наступити на горло власній пісні я не зміг, тому і утримався.

Але закон прийнято. Немає сумнів, що він буде підписаний. Ризиків для виборів у ньому більш , ніж достатньо. Але зараз всім разом треба думати яким чином мінімізувати ці ризики», - повідомив Олександр Черненко.

 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ