Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Онколог назвав абсолютним фейком чутки про те, що вакцини проти COVID-19 провокують рак

Немає абсолютно жодних доказів, що вакцинація впливає якимось чином на онкологію – це абсолютний фейк. Про це заявив заступник керівника Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Олег Дуда, інформує кореспондент Гал-інфо.

«Пацієнти онкоцентру постійно вакцинуються, виключенням є період, коли вони отримують активне лікування (хіміотерапія, хірургічне втручання, променева терапія). Більше того, ми рекомендуємо своїм пацієнтам вакцинуватися, оскільки вони мають бути більш захищеними, ніж будь-яка інша група населення. Тому, якщо немає протипоказань, вакцинуватися таким хворим потрібно і зробити це можна будь-якою з наявних вакцин. Всі вакцини по-різному переносяться, всі ще вивчаються, але всі є однаково ефективними», - пояснив Олег Дуда.

"Онкохворі, як і інші пацієнти з тяжкими супутніми патологіями вакцинуватися повинні у першу чергу. Ризик, що на ґрунті COVID-19  їхнє основне захворювання ускладниться, є надзвичайно високим. Тому ми їх у першу чергу мусимо захистити. Ні онкологічне, ні будь-яке інше хронічне захворювання, ні вагітність не є протипоказаннями до вакцинації", - сказав Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ