Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Театр ім.Заньковецької оголосив новий конкурс на посаду головного режисера

Театр імені М.Заньковецької знову проводить конкурс на заміщення посади головного режисера театру, адже минулого разу обрати переможця не вдалося.

Перший етап конкурсу відбуватиметься 26.09.2022 р. у Львові за адресою: вул. Лесі Українки, 1. Про це повідомили на сайті Міністерства культури.

Головними кваліфікаційними вимогами до претендентів на посаду головного режисера є повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та післядипломна освіта в галузі управління. Також важливий стаж роботи за професією режисера-постановника/режисера, який має становити не менше 3 років.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 29 грудня 2019 року керівник театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк, припинив співпрацю з головним режисером Федором Стригуном. Відтоді театр функціонує без головного режисера та втратив ряд провідних акторів.

Минулого року театр вже проводив конкурс, однак за результатами голосування не визначили переможця на заміщення вакантної посади головного режисера Національного театру імені Марії Заньковецької. Відповідно конкурс вважався таким, що не відбувся. 

Отож, на сьогодні обов’язки головного режисера театру виконує заслужений діяч мистецтв Вадим Сікорський, який працює в театрі імені Марії Заньковецької вже багато років.

Вадим Сікорський: Я заньківчанин із плоті та крові 

Усі претенденти на участь в цьогорічному конкурсі мають право подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації. Документи від претендентів приймають протягом 16 календарних днів з дня розміщення цього оголошення на офіційному сайті Театру або Міністерства культури (5 вересня) та інформаційної політики України або опублікування у засобах масової інформації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ