Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Переможці конкурсу мікропроектів активно реалізують ідеї місцевого розвитку

Як відомо, цьогоріч в обласному конкурсі мікропроектів місцевого розвитку визначили 619 переможців на загальну суму фінансування з обласного бюджету 69,79 млн грн. Загалом у розвиток інфраструктури Львівщини у межах цього конкурсу планується залучити близько 146 млн грн.

Як повідомив заступник керуючого справами обласної ради – начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків Іван Собко, для забезпечення вчасного виконання мікропроектів та ефективного використання бюджетних коштів секретаріат Конкурсної ради здійснює моніторинг реалізації Програми.

Так, за словами посадовця, станом на початок серпня повністю завершений увесь комплекс запланованих робіт на 74 об’єктах, левова частка з яких – заклади освіти. «До 1 вересня усі роботи в школах та садочках планується завершити», - зауважив Іван Собко.

«Крім того, на 325 мікропроектах активно ведуться будівельні роботи, закуповується необхідне обладнання. Із цієї кількості – частина мікропроектів – на стадії завершення», - додав заступник керуючого справами обласної ради.

Варто зазначити, що лише 220 проектів – на етапі підписання договорів підряду, початку будівельних робіт або закупівлі обладнання. «Це зумовлено низкою об’єктивних причин, зокрема: змінами в законодавстві щодо виготовлення дозвільних документів на початок робіт, процесом уточнення проектної документації та отримання експертних висновків, проведенням процедури електронних торгів на ProZorro тощо», - пояснив Іван Собко.

Нагадаємо, що за умовами конкурсу мікропроектів місцевого розвитку кошти обласного бюджету субвенційно передаються на місця лише після того, як будуть використані небюджетні кошти та кошти місцевих бюджетів.

Принагідно додамо, що станом на сьогодні фінансування з обласного бюджету здійснюється планово, згідно з помісячним розписом. Департамент фінансів Львівської ОДА уже профінансував територіям понад 16 млн грн з обласної скарбнички.

Відтак, аби реально простежити стан виконання робіт на об’єктах, якість реалізації ідей місцевого розвитку, секретаріат Конкурсної ради спільно з головою бюджетної комісії обласної ради Олегом Домчаком здійснює робочі поїздки у міста і райони області. На сьогодні вже проінспектували хід робіт на об’єктах Дрогобицького таЖовківського районів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ