Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Перший театр відкрив свій 103 театральний сезон

Як повідомили Гал-інфо в літературно-драматичній частині Театру, 103 театральний сезон в театрі відкрили прем’єрною виставою «Кольори».

Надзвичайно чуттєва та актуальна вистава режисерки Ірини Ципіної, поставлена за драматургією Павла Ар’є про долю української жінки ХХ століття. 5 жінок на сцені – 5 різних характерів, але все-ж їх об’єднує особливий зв’язок поколінь.

Театр працює як на своїй сцені, так і активно їздить на виїзди в центри переселенців, школи та як запрошені гості подій. Також Перший театр активно допомагає вимушено переміщеним особам: на кожну з вистав в касі театру можна купити «підвішений квиток»: оплатити суму за квиток на будь-яку виставу і залишити його, а на це місце театр запросить тих, хто не має змоги придбати квиток самостійно.

В вересневому репертуарі театру Ви зможете знайти цікаві вистави з різною тематикою та віковою категорією. Наприклад, вистава «Пливе човен» - одна з родзинок театру, адже її неможливо побачити, а лише відчути. На вході Вас попросять роззутись та одягнути спеціальну маску на очі, і протягом всього дійства Ви будете задіювати всі свої органи чуття: дотики, смаки, запахи, звуки.

Ще однією візитівкою театру є дитяча вистава «Коза-Дереза» - усім відома казка з дитинства, але в інтерпретації головного режисера театру Ігоря Задніпряного (який зараз боронить країну на фронті) вона набуває зовсім інших сенсів. Коза-агресорка окупувала хатку лисички і всі жителі лісу намагаються владнати цей конфлікт. А ще цікавості додає те, що це все відбувається у форматі ток-шоу з елементами репування.

Щодо підліткового та дорослого репертуару – Перший театр також підготував вересневі покази. Легка комедія Шекспіра «Два джентльмени з Верони» змусить Вас на 2 години забути про свої проблеми та поринути в світ кохання та інтриг. А після перегляду підліткової вистави «Джалапіта» (перша постановка твору Емми Андрієвської) Ви будете ще довго запитувати себе «Що це відбулося?».

Окрім репертуару театр має багато планів: постановка нової дитячої вистави з запрошеним режисером, підготовка нової інтермедії та аніматорської прогами для волонтерських виїздів, читки п’єс та ще багато цікавого.

Слідкуйте за оновленнями театру та шукайте вересневий репертуар на сторінці у Фейсбук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ