Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час 25 аукціону «Пташки перемоги» акумулювали рекордну суму коштів та передали 5-тисячний дрон

Під час 25 аукціону «Пташки перемоги» акумулювали рекордну суму коштів та передали 5-тисячний дрон, - пресслужба ОДА.

Також відтепер ініціатори проєкту не лише збиратимуть кошти на «бойові пташки», а й допомагатимуть захисникам, які проходять лікування та реабілітацію у Superhumans Center.

14 мільйонів 500 тисяч гривень акумулювали на бойові безпілотники для наших захисників під час 25 аукціону «Пташки Перемоги», який провели у Львові.

Як поінформував у своїх соцмережах начальник Львівської ОВА Максим Козицький це - абсолютний рекорд проєкту.

«Також передали 5-тисячний дрон в межах ініціативи. Цю «пташку» отримали воїни Ахіллес - батальйон ударних БпАК 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка. Цього разу на фронт поїхали ще 146 FPV-дронів.

Дякую Ігорю Дулину та Олександру Тіщенку, які ініціювали проєкт. Дякую всім громадам Львівщини, соціально відповідальному бізнесу, волонтерам і небайдужим людям, завдяки яким менш ніж за рік вдалося зібрати понад 135 мільйонів гривень та підсилити 12 бригад ЗСУ на 5 тисяч дронів. Більше дронів – менше окупантів. Більше дронів – більше збережених життів наших оборонців. Більше дронів – ближче наша перемога. Дякую всім, хто розуміє це і долучається»,- наголосив очільник області.

До теми: «Пташки Перемоги»: бійцям королівської бригади передали зі Львівщини безпілотний авіаційний комплекс зі 100 бойових дронів

Також в межах благодійного аукціону власник компанії «Галицька Свіжина» Тарас Лисий за 3 мільйони гривень придбав шолом з автографом Героя України, пілота літака СУ-24 Олександра Мостового. Усі кошти скерують на протезування прикордонника Юрія Кулинича.

«Юрій Кулинич під час боїв на Донеччині отримав складні поранення, які призвели до високої ампутації ноги. Воїн потребує дороговартісного біонічного протеза з колінним модулем. І тепер він його отримає. Ця історія так надихнула ініціаторів проєкту, що відтепер вони будуть не лише збирати кошти на «бойові пташки», а й допомагатимуть нашим захисникам, які проходять лікування та реабілітацію у Superhumans Center»,-  додав Максим Козицький.

Проєкт «Пташки Перемоги» вирішили продовжити. Наступна ціль – 10 тисяч бойових безпілотників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ