Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Після публікації Гал-інфо поліцейська установа розірвала 30-мільйонний договір

Йдеться про договір щодо закупівлі товарів, що був укладений 28 жовтня 2021 року між Державною установою "Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України, в особі директора Тарана Олександра Миколайовича, та ТОВ "Промсталь-Україна", в особі директора Мороза Олега Костянтиновича.

Стосується він закупівлі ангару для авіаційної техніки. Загальна вартість договору становила 30 845 000 грн.

Нагадаємо, Гал-інфо про дану закупівлю розповідало, зокрема, у публікації «Як «пиляють» мільйони на закупівлях для «повітряної» поліції», наголошуючи на тому, що тендер поліцейської установи на закупівлю ангару для зберігання авіатехніки розіграли пов'язані учасники. А саме: ТОВ "Промсталь-Україна" (керівником якого вказаний Мороз Олег Костянтинович) – з пропозицією 30,845 млн грн та зареєстроване у Львові Підприємство об'єднання громадян «Центр Комплекс», директором якого є Хорощак Олександр Дмитрович – з пропозицією 31 млн грн.

При цьому зазначалось, що львівське підприємство, що дуже схоже на підставного учасника-конкурента, виявилось фігурантом кількох кримінальних проваджень, пов’язаних з тендерними зловживаннями та розтратою/привласненням чужого майна.

Увага акцентувалась також на документах пропозиції підприємства «Центр Комплекс» про «наявність досвіду», згідно яким між учасниками-конкурентами були попередні відносини. Зокрема, на копії договору від 07 вересня 2018 року, укладеного між «знайомим» ТОВ "Промсталь-Україна", в особі директора Мотречко Світлани Володимирівни, та колективним підприємством «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» (йдеться про попередню назву Підприємства об'єднання громадян «Центр Комплекс»), в особі Хорощака Олександра Дмитровича. Даний договір стосується виконання львівським підприємством для вищеназваної одеської фірми комплексу робіт з виготовлення та монтажу «безкаркасного ангара». Загальна вартість даних робіт зазначена у розмірі 1 116 000 грн.

На особливу увагу заслуговує також такий факт: одеське ТОВ "Промсталь-Україна", яке згідно тендерних документів укладало з підприємством «Центр Комплекс» договір від 07.09.2018 року, за даними реєстрів було зареєстровано 08.04.2019 року…

Вищеназвана публікація Гал-інфо, якій передувала низка журналістських запитів, була оприлюднена 27 жовтня. Договір між ДУ "Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України" та ТОВ "Промсталь-Україна" щодо закупівлі ангару для авіаційної техніки (№2810-21) на 30,845 млн грн було укладено 28 жовтня.

Разом з тим 02 листопада на сайтах публічних закупівель було розміщено копію додаткової угоди до вказаного договору про закупівлю товарів. З даного документу відомо, що Державна установа "Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України" , в особі директора Тарана Олександра Миколайовича, та ТОВ "Промсталь-Україна", в особі директора Мороза Олега Костянтиновича, дійшли спільної згоди укласти «додаткову угоду №1» про наступне: «договір про закупівлю товарів №2810-21 від 28.10.2021 р. (далі – Договір) вважати розірваним за взаємною згодою Сторін з 28.10.2021 р.».

З яких причин було прийнято рішення про розірвання договору – у додатковій угоді не зазначено.

Зауважимо, що 31 жовтня Гал-інфо було опубліковано ще один матеріал щодо закупівлі ангару поліцейською установою – під заголовком «30 мільйонів на ангар для «повітряної» поліції «розпиляли» за підробленими документами?». У матеріалі наголошувалось на тому, що цей тендер, судячи з усього, було проведено з використанням підроблених документів, і що на нього обов’язково мала б звернути увагу Нацполіція.

Віктор Корнієнко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ