Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Почесний консул України у Зальцбурзі сприятиме розвитку відносин між Дрогобичем та Австрією

У межах візиту до Австрії делегація з Дрогобича на чолі з міським головою Тарасом Кучмою побувала на прийомі у Почесного консула України в Зальцбурзі — Мартіна Паноша. Про це Гал-інфо повідомили сьогодні, 27 листопда, у прес-службі Дрогобицької міської ради.

Разом з міським головою участь у прийомі взяли керівник Австрійської бібліотеки Ярослав Лопушанський, керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба, доцент ДДПУ ім. І. Франка Василь Лопушанський, керівник прес-служби ДМР Зеновій Квасній.

На початку зустрічі Тарас Кучма та Ярослав Лопушанський розповіли Мартіну Паношу про співпрацю Дрогобицького та Зальцбурзького університетів, зокрема про підписаний Дроговір про партнерство. Також проінформували про наміри посилення партнерських відносин з містом Галляйн.

«У Дрогобичі ми також проводимо низку заходів, які популяризують українсько-австрійські взаємини — Церемонію вручення міжнародної премії Івана Франка, лауреатів якої обирають у Відні, та Дні Австрії, які організовує Австрійська бібліотека у Дрогобичі спільно з міською радою. Крім того, ми маємо потужну Австрійську бібліотеку, яка фактично є координатором цих відносин», — повідомив Тарас Кучма.

Своєю чергою, Мартін Панош заявив про прихильність до Дрогобича, бо відвідував наше місто ще у 1992 році.

«Знаю про Дрогобич, бо побував у вашому місті ще у 1992 році. Тоді мені найбільше запам’яталася Церква Юра. Сьогодні я готовий сприяти розвитку українсько-австрійських відносин не лише в межах культурно-освітнього партнерства. Ми також можемо говорити й про розвиток економічних відносин, зокрема сільського господарства», — наголосив Мартін Панош.

Також Почесний консул запевнив про сприяння партнерства з Галляйном.

У ході бесіди було обговорено й можливість стажування чи працевлаштування українських фахівців.

Так, Тарас Кучма повідомив, що знавців німецької мови навчають не лише у Дрогобицькому державному педагогічному університеті, а й у ліцеї №2.

«Колись наше місто було промисловим. Зараз ми шукаємо шляхи подолання кризи. Тому ми розробили кластерну модель. Сьогодні ми зацікавлені у партнерстві та інвестиціях у сферах деревообробки, переробки сміття, розвитку ІТ технології, туризму, швейній індустрії», — зазначив Тарас Кучма.

Про ідентичність історії міста Галляйн, його розвитку та вирішення проблем підтвердив й Почесний консул. Відтак зазначив, що для початку між обома містами є необмежені можливості для співпраці у сфері туризму та культури.

«Зі свого боку сьогодні я намагаюся пояснити людям, що Україна не є далекою. І ми повинні налагоджувати тісні партнерські відносини. А спільна історія Австрії та України є ностальгічною козирною картою», — наголосив Мартін Панош.

Ярослав Лопушанський — керівник Австрійської бібліотеки у Дрогобичі, також обговорив з Почесним консулом подальші кроки у співпраці між Дрогобичем за федеральною землею Зальцбург.

На завершення зустрічі, Тарас Кучма вручив Мартіну Паношу фотоальбом із сучасними світлинами Дрогобича, дрогобицьку сіль, а відтак запросив відвідати наше місто.

Нагадаємо, що питання з виділенням компенсацій постраждалим з будинку №101/1 на вул. М. Грушевського, 101/1 «зависло» на рівні Кабміну. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ